macrame wandkleed

Macrame wandkleed

Heb jij nog een lege muur in je interieur en wil je deze leuk decoreren? Ontdek wat een de pracht van een handgeknoopt, macrame wandkleed van Muurtje.nl met jouw interieur kan doen!

Showing all 2 results

Wat mag het kosten?

€35 - €1000

Categorieën

Voorraad

Showing all 2 results

Macrame wandkleed

Een wandkleed zorgt voor een warme uitstraling en is goed voor de akoestiek in de ruimte waar hij hangt. Macrame wandkleden nemen binnen die categorie een speciale plaats in. Het zijn namelijk prachtige sieraden voor aan de muur. De kleden kunnen variëren in kleur, afmetingen en vorm. Het handgeknoopte patroon, soms met kleurige kralen, heeft een sierlijke uitstraling en is daarmee een verfijnde decoratie voor elk interieur. Het knopen van een wandkleed in macrame techniek is een werk waar veel geduld en liefde voor nodig is. Daarbij is het een techniek met een eeuwenlange geschiedenis en oorsprong in het Midden en Verre Oosten. Zo zit er steeds een verhaal achter de kleden; er zit als het ware een ziel in. Elk macrame wandkleed is handwerk en dus uniek! Dus, wil je iets ‘anders dan anders’, een echt en uniek kunstwerk aan de muur? Kijk dan in eens ons assortiment voor een fraai, geknoopt wandkleed.

Macrame patroon wandkleed

Door gebruik te maken van verschillende knoopsoorten, kun je bij deze techniek verschillende effecten creëren en de mogelijkheden zijn daarbij nagenoeg eindeloos. Een macrame patroon in je wandkleed kan ruiten, cirkels en figuren omvatten. Het kan dus een abstract kunstwerk zijn, maar het kan ook een dier of ander figuur uitbeelden. Vaak wordt aangenomen dat de techniek uit de Arabische wereld afkomstig is, waar wevers de knooptechniek gebruikten om decoratieve franjes aan sluiers en gebruiksvoorwerpen te maken, zoals voor de dekkleden op een kameel. Het woord macramé zou dan ook afstammen van het Arabische woord 'migramah', wat ‘franje’ of ‘rand’ betekent. Sommigen denken dat de techniek zelfs nog ouder is en uit China afkomstig is, waar men versieringen en lantaarns knoopte. Zo zou de bekende pan chang-knoop een oude vorm van macrame zijn. Met deze wetenschap kijk je misschien heel anders naar het macrame wandkleed patroon dat bij jou aan de muur hangt!

Macrame wandkleed groot

Jij hebt een muur waar je wat mee wil, maar het liefst geen 13-in-een-dozijn accessoire. Dat kan! Want, zoals gezegd is elk macrame wandkleed uniek. Maar droom je van die echte ‘wow-factor’ en wil je voor jouw woonkamer een echte, indrukwekkende blikvanger aan de muur? Dan kies je voor een groot macrame wandkleed. Daarmee zal je zeker scoren! De grote exemplaren zijn vaak ofwel rechthoekige kleden met opengewerkte vlakken, ofwel modellen die aan een stok/stang hangen en een halfronde vorm hebben. De onderkant is bij alle kleden meestal afgewerkt met vrolijke franjes. Zo heb je dus eigenlijk de keuze uit een recht model, dat de strakke lijnen in een modern interieur wat kan verzachten, of een meer speels model dat prachtig staat in bohemian stijl of als je een eclectische woonstijl hebt en een vleugje ‘flower power’ mooi vindt. Wat je ook kiest, op een wandkleed in macrame techniek raak je nooit uitgekeken.

Macrame wandkleed kleuren

Traditioneel wordt macrame vooral gemaakt van kwaliteitskatoen in de kleur écru. Maar natuurlijk is het, net als bij elke ander vorm van hand werken, mogelijk om elke kleur garen te gebruiken voor het knopen of gebruik te maken van kleurcombi’s. Echter, om het effect van het knoopwerk zo goed mogelijk tot uiting te laten komen, is een enkele kleur wel mooier. Op een lichte muur is een macrame wandkleed in zwart een prachtig contrast en dat geldt andersom op een donkere muur met een écru kleurig knoopwerk. Wil je een keer iets echt bijzonders? Kies dan voor een macrame wandkleed in groen! Dit staat schitterend bij de nieuwe trendkleuren op interieurgebied. Het vormt bijvoorbeeld een perfecte aanvulling op een inrichting in de Bohemian Jungle stijl en voegt extra warmte toe aan een industrieel interieur. Omdat een macrame wandkleed eigenlijk tijdloos is, past het bij elk interieur en zal je er nog jarenlang met genot naar kunnen kijken. Een andere optie is een wandkleed industrieel: extreem tijdloos!

Macrame wandkleed kopen

Zoals je inmiddels hebt kunnen zien, is een macrame wandkleed dus een hele bijzondere vorm van wandaankleding. Het is een unieke eyecatcher waarmee je jouw eigen stempel op je interieur kunt drukken en er een uniek geheel van maakt. Een macrame wandkleed is meer dan een verzameling draadjes. Het is een kunstwerk waar urenlange tijd, moeite en passie in zit, zodat jij daar nog veel meer uren van kunt genieten en naar kan kijken. Heb je besloten dat je een macrame wandkleed wil kopen, dan doe je dat uiteraard bij voorkeur bij een echte muurdecoratie specialist waar je ruime keuze hebt én waar je verzekerd bent van goede service. Een webshop die schoonheid op de juiste manier weet te waarderen. Dus ga je – natuurlijk – naar Muurtje.nl om jouw favoriete macrame wandkleed te bestellen. Ook voor een wandkleed bloemen of een wandkleed dieren ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zorgen ervoor dat je hem zo snel mogelijk in huis hebt en hem op zijn definitieve bestemming kunt ophangen.

Veelgestelde vragen

Waar koop je een macrame wandkleed?

Online zal je meerdere adresjes kunnen vinden waar je een macrame wandkleed kunt kopen. Maar jij gaat uiteraard naar de enige, echte muurdecoratiespecialist; Muurtje.nl.

Hoe hang je een macrame wandkleed op?

Een macrame wandkleed is veelal aan een ophangstang, -ring of iets anders geknoopt. Dat maakt het ophangen heel eenvoudig. Meestal hoef je slechts één of twee spijkers of haken in de muur te maken.

Wat kost een macrame wandkleed?

Een macrame wandkleed is over het algemeen prijziger dan andere vormen van muurdecoratie, omdat het handwerk is. De prijs is daarbij afhankelijk van de maat.

Hoe zwaar is een macrame wandkleed?

Een macrame wandkleed is meestal zwaarder dan andere vormen van muurdecoratie, omdat er gebruik gemaakt wordt van katoenen knoopgaren en soms kralen. Het gewicht is afhankelijk van de grootte het kleed.