Een wandkleed ophangen: Waar let je op?

Wandkleed

Het ophangen van een wandkleed van Muurtje is erg leuk voor het interieur. Het kan perfect dienen als eye catcher voor een kamer, of om een lege muur op te vullen. Bij Muurtje vind je verschillende trendy wandkleden. Weet jij al een mooie plek voor je nieuwe wandkleed? Dat is erg leuk! Nu kom je alleen op het punt dat je hem ook daadwerkelijk op moet gaan hangen. Maar hoe kun je dit doen? Wij willen je hier graag een handje mee helpen!

Tunnel zit altijd boven

Als je een wandkleed op gaat hangen, moet je natuurlijk wel weten wat de bovenkant is. Alle wandkleden van Muurtje zijn voorzien van een tunnel. Deze zit aan de bovenkant en dat is natuurlijk niet voor niks. Dit is namelijk voor het bevestigen van het wandkleed aan de muur. Er zijn drie mogelijkheden om het wandkleed aan de muur te hangen. Deze bespreken we graag met je.

Heb jij nog geen wandkleed uitgekozen? In onze webshop vind je verschillende modellen die bij je interieur kunnen passen.

wandkleed

Een gordijnroede gebruiken voor het ophangen van een wandkleed

Een van de meest populaire manieren om een wandkleed op te hangen, is door middel van een gordijnroede. Een wandkleed ophangen is eigenlijk helemaal niet moeilijker dan het ophangen van een gordijn. Het is echter wel belangrijk dat de gordijnroede die je gekocht hebt door de tunnel past van het wandkleed. Het grootste voordeel van het gebruik van een gordijnroede is dat je enorm veel mogelijkheden hebt voor het materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gordijnroede van hout, plastic, aluminium en metaal. Dit kun je bijvoorbeeld erg leuk matchen met je interieur of met de verschillende wandkleden uit onze webshop.

Een houten lat gebruiken

Een andere manier die je kunt toepassen om je wandkleed op te hangen, is het gebruik van een houten lat. Het gebruik van een houten lat is een zeer goedkope en goede oplossing voor het ophangen van het wandkleed. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om twee houten latten te bevestigen aan de zijkanten van het wandkleed. Vervolgens laat je de bovenkanten een klein stukje uitsteken. Deze uitstekende stukjes kun je vervolgens aan de muur bevestigen. Ook kun je een lat gebruiken die iets naar binnen valt. Hierdoor kun je er aan beide kanten een schroefoog in maken en kun je het wandkleed hiermee vervolgens aan de muur bevestigen. 

Klittenband om te voorkomen dat je moet boren of schroeven

Een andere mogelijkheid die je hebt, waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht had, is het gebruik van klittenband. Het voordeel van deze vorm van ophangen, is dat je hem kunt bevestigen aan de muur zonder dat je hoeft te boren of te schroeven. Je plakt een gedeelte van het klittenband aan de muur. Het andere gedeelte plak je aan de achterkant van het wandkleed. Vervolgens hoef je het wandkleed alleen nog maar tegen de muur aan te drukken. Let er wel op dat je voldoende klittenband gebruikt, zodat je wandkleed niet plotseling naar beneden valt.
Wil jij graag een muur opvullen? Of wil je je interieur opleuken met een mooie muurdecoratie? Dan is een wandkleed van Muurtje precies wat je nodig hebt! Kijk eens rond in onze webshop en bestel direct jouw nieuwe wandkleed!

Table of Contents

Meer inspiratie: