Wandkleed maken van wol: Waar let je op?

wankleed wol

Wil je zelf een wandkleed maken van wol? Dit is mogelijk! Oke, het kan wel lastig zijn, maar dat hoeft zeker niet de reden te zijn om het niet een keer te proberen, toch? Een wandkleed van wol maken heeft verschillende stappen. Deze bespreken wij graag met je, zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Wil je wel graag een wandkleed van wol, maar wil je deze niet zelf maken? In onze webshop vind je verschillende mooie wandkleden van wol die perfect in je interieur kunnen passen. 

Waar gaan we beginnen?

Heb je de keuze gemaakt om zelf een wandkleed van wol te maken? Dan beginnen we natuurlijk altijd met het verzamelen van de benodigdheden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je al enkele keuzes hebt gemaakt. Weet je bijvoorbeeld de grootte van het wandkleed? Het is handig om de plek van het wandkleed van wol te bepalen, zodat je hier de kleuren en vormen op aan kunt passen. Je kunt ook al beginnen met nadenken over welke extra versieringen je wilt gebruiken in je wandkleed van wol. Je kunt hem namelijk perfect stylen naar je eigen smaak en/of persoonlijk maken.

Benodigdheden:

Om daadwerkelijk te kunnen starten, moet je zorgen dat je deze spullen in huis haalt:

  • Bolletjes wol (verschillende kleuren)
  • Schaar
  • Naald & kralen
  • Pompommakers
  • Een mooie tak of stok van hout
  • Eventuele extra versieringen
wandkleed wol

Het maken van een wandkleed van wol

Nu je alle benodigdheden klaar hebt liggen, kunnen we van start met het maken van het wandkleed van wol. Je start altijd met de tak of stok. Hier trek je een lus van de wol overheen. Vervolgens doe je de uiteinden van het touw door het gat. Als je hem nu stevig aantrekt, blijft het touw goed zitten. Dit proces herhaal je meerdere keren, totdat je meerdere touwen over de tak of stok hebt zitten. Als je dit klaar hebt, kun je gaan beginnen met de versieringen. Zo kun je bijvoorbeeld erg leuk een kleine pompon maken en deze ook in het wandkleed ophangen. Het leuke is om hier verschillende kleuren voor te gebruiken. Het wandkleed mag namelijk best kleurrijk worden.

Extra versieringen gebruiken in het wandkleed

In principe kun je nu zeggen dat het wandkleed af is. In de meeste gevallen stoppen mensen hier echter nog niet. Het leukste is namelijk als je het wandkleed persoonlijk kunt maken. Je kunt er daarom eigen versieringen bij hangen die iets meer over jezelf vertellen of wat je leuk vindt om te zien. Je kunt het zelf zo gek niet verzinnen. Je kunt bijvoorbeeld een foto aan twee touwtjes vastmaken. Deze kun je vervolgens erg leuk in het wandkleed hangen, om ervoor te zorgen dat het wandkleed een echte, persoonlijke touch krijgt. Het is belangrijk dat je vooral je creativiteit blijft gebruiken!

wandkleed wol

Wandkleden van Muurtje

Raak jij net als wij niet uitgepraat over wandkleden? In onze webshop vind je verschillende soorten en grootte wandkleden. Wil jij niet zelf een wandkleed gaan maken? Dan bestel je gemakkelijk jouw nieuwe wandkleed in onze webshop. Heb je vragen over onze producten? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Table of Contents

Meer inspiratie: