Macramé wandkleed maken: Hoe doe je dat?

Macramé wandkleed

Een macramé wandkleed maken kan een zeer leuke activiteit zijn. Wij willen je daarom graag uitleggen welke stappen je moet ondernemen om een mooi, macramé wandkleed te maken. Wil je echter zelf niet de moeite doen en een macramé wandkleed kopen? Dan ben je van harte welkom in onze webshop! Wij hebben verschillende wandkleden die perfect in je interieur kunnen passen. 

Waar te beginnen?

Als je wilt beginnen met het maken van een macramé wandkleed, is het verstandig om je wensen en behoefte duidelijk te krijgen. Het wandkleed wordt namelijk gemaakt van touw. Je kunt dus zelf een kleur kiezen die je graag wilt gebruiken. Vervolgens wordt er ook een patroon gekozen, maar dat hoef je nu nog niet per se te doen. Eerst moet je natuurlijk alle materialen bij elkaar krijgen. Heb je een bepaalde kleur die je erg leuk vindt? Dan kun je gemakkelijk het touw bestellen. Daarnaast begint het wandkleed natuurlijk met een houten stok. Uiteraard kun je ook andere materialen gebruiken, zoals staal of plastic, maar de voorkeur gaat meestal uit naar hout. Als je deze materialen hebt, kun je echt aan de slag!

Wil je niet allerlei verschillende materialen in huis halen? Bestel je macramé wandkleed dan eenvoudig in onze webshop! Er zijn verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar, waardoor er altijd een verkrijgbaar is die perfect past bij je interieur! Wil je geen macramé wandkleed? Bekijk dan al onze andere wandkleden!

Macramé wandkleed

Starten met het zelf maken van je macramé wandkleed

Als je aan de slag wilt met het maken van je eigen macramé wandkleed, hang je eerst de bovenkant aan een haakje. In ons geval is dit een houten stok met touw. Vervolgens kun je aan de gang gaan met het knopen. Als je niet precies weet welk patroon je wilt, is het handig om verschillende filmpjes te gaan kijken op YouTube. Door een filmpje te kijken, kun je een patroon na doen. Daarnaast kun je ook erg leuk op Pinterest verschillende patronen vinden om inspiratie op te doen. Weet je al wel hoe je het patroon moet maken die je graag wilt maken? Dan kun je direct aan de slag met het knopen van het macramé wandkleed. 

Macramé wandkleed

Hoe lang moet het wandkleed worden?

Als je eenmaal lekker bezig bent met het patroon, wil je al snel te ver gaan. De exacte afmetingen van de wanddecoratie kun je zelf bepalen. Dit is namelijk afhankelijk van de plek waar je hem op wilt hangen. Het kan zijn dat je een hele hoge muur wilt voorzien van de decoratie. In dit geval kun je hem erg lang maken. Als je een kleinere muur hebt, wil je hem juist kleiner maken. Let er wel altijd op dat huisdieren niet bij het touw kunnen. Deze kunnen hem namelijk van de muur af trekken als ze in het touw blijven hangen.
Heb jij een idee voor een macramé wandkleed, maar wil je hem niet zelf maken? In ons assortiment hebben wij verschillende patronen die kunnen passen in jouw interieur! Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

Table of Contents

Meer inspiratie: