Hoe maak je een jungle kamer?

Hoe maak je een jungle kamer?

Ga je een kinderkamer maken? Dan is het erg populair om hier een thema aan te hangen. Waar het vroeger nog voornamelijk een kleur, zoals blauw of roze was, is het tegenwoordig een groter thema. Een leuke jungle kamer zie je bijvoorbeeld erg vaak terugkomen bij zowel meisjes als jongens. Je kunt er zelf voor kiezen hoe gek je de kamer wilt maken. Heb je nog niet echt een idee waar je moet beginnen om de jungle kamer te maken? Wij helpen je graag op weg! Je kunt bijvoorbeeld altijd starten met een mooi wandkleed met dieren van Muurtje!

Hoe maak je een jungle kamer?

Welke kleuren gebruik je in een jungle kamer?

De eerste keuze die je gaat maken is altijd voor de kleuren van de kamer. Voor een jungle thema zijn er verschillende kleuren die je kunt toepassen, maar het zal voornamelijk groen zijn. Er zijn echter verschillende soorten groen die kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld al aan licht en donker groen. Een optie die je hebt is om de kamer te schilderen in een groene kleur. Hiervoor kun je een specifieke groene kleur kiezen, maar ook verschillende kleuren gebruiken. Wat bijvoorbeeld een leuk effect kan geven is om een onderste rand donkergroen te maken en het bovenste gedeelte lichtgroen. Uiteraard heb je de mogelijkheid om je eigen creativiteit de loop te laten gaan, door bijvoorbeeld extra muurschilderingen te maken!

Wandkleed of behang cirkel ophangen

Nu je de muur geschilderd hebt, ga je beginnen met het versieren van de muren. Enkel een beetje verf over de muur maakt nog geen echte jungle kamer. In onze webshop ben je aan het juiste adres om een wandkleed met dieren of een behang cirkel met dieren aan te schaffen. Het voordeel aan deze wanddecoratie is dat het zeer eenvoudig te plaatsen is. Daarnaast is het ook perfect voor het thema! Je kunt er voor kiezen of je gaat voor wandkleed aan de muur in een rechthoekige vorm, in het thema van de jungle. Ook kun je een behang cirkel plaatsen waar een dier op staat afgebeeld. Dit helpt je enorm om het thema door te laten schemeren in de kamer.

Hoe maak je een jungle kamer?

Meubels voor een jungle kamer

Naast een thema, kunnen de meubels natuurlijk ook niet ontbreken in het interieur. Het ligt er natuurlijk altijd aan hoe groot de kamer is, hoeveel meubels je kwijt wilt. Voor een kinderkamer is het altijd belangrijk dat er een commode, een kinderbedje en een stoel staat. Zo kun je de baby gemakkelijk verschonen en rustig in bed leggen. Is de kinderkamer voor peuter of kleuter? Dan kies je natuurlijk voor andere meubels, zoals een groter bed en kasten voor kleren. Als je meerdere kinderen wilt, dan kan het slim zijn om de kinderkamer voor baby’s te houden. Hierdoor hoef je niet meerdere kamers continu om te toveren!

Extra accessoires voor een jungle kamer

Een thema is pas af als je overal aan gedacht hebt. Naast de geschilderde muren en het wandkleed of de behang cirkel, wil je meerdere accessoires toevoegen aan het interieur. Een van de meest voordehand liggende toevoegingen zijn natuurlijk knuffels. Dit is voor het interieur een goede toevoeging en kan daarnaast voor het kindje ook erg leuk zijn! Daarnaast ga je natuurlijk ook op zoek naar gordijnen en beddengoed in het jungle thema. Vervolgens kun je ook leuke beeldjes van dieren toevoegen om het interieur compleet te maken!
Ga jij een kinderkamer in het jungle thema maken? Dan is het erg leuk om een wandkleed of behang cirkel met dieren toe te voegen. Bekijk ons volledige assortiment en sla direct je slag. Heb je een vraag? Onze klantenservice helpt je graag.

Table of Contents

Meer inspiratie: