Zelf een wandkleed maken: Stappenplan!

Zelf een wandkleed maken: Stappenplan!

Een wandkleed is een zeer leuke wanddecoratie voor je interieur. Je hebt hiervoor natuurlijk twee keuzes. Je kunt hem zelf gaan maken of je kunt er een bestellen in onze webshop. Er zijn verschillende wandkleden in onze webshop die erg leuk in je interieur kunnen passen. Kies bijvoorbeeld voor een macramé wandkleed of een wandkleed met dieren. Natuurlijk kun je ook eerst proberen om een wandkleed zelf te maken. Om je op weg te helpen, hebben we een stappenplan geschreven!

De eerste stappen

Als je een wandkleed zelf gaat maken, moet je eerst een aantal dingen bedenken. Je gaat namelijk verschillende benodigdheden aanschaffen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste spullen haalt, moet je natuurlijk weten wat je haalt. Daardoor is het belangrijk om te weten waar je het wandkleed op wilt hangen. Dit geeft je de mogelijkheid om de afmetingen te bepalen van het wandkleed. Vervolgens kun je ook de kleuren bepalen aan de hand van de omgeving van het wandkleed. Als er bijvoorbeeld veel groen omheen staat, kun je de keuze maken om het wandkleed ook groen te gaan maken. Als je deze aspecten hebt bepaalt, kun je een boodschappenlijstje maken

Wandkleed benodigdheden

Voordat we gaan starten met het maken van het wandkleed, gaan we alle benodigdheden in huis halen.

  • Een groot stuk stof (dit is de hoofdkleur van het wandkleed)
  • Kleinere stukken stof (dit zijn verschillende kleuren en maten)
  • 2 dunne latjes (voor de boven en onderkant van het kleed)
  • Nietpistool 
  • Textiellijm of een naaimachine
  • Extra versieringen (gebruik je creativiteit!)

Stappenplan wandkleed maken

Nadat je de benodigdheden in huis gehaald hebt, en je weet hoe groot het wandkleed moet gaan worden, kun je aan de slag gaan. Je begint iedere klus altijd met een ontwerp. Je kunt hiervoor gemakkelijk een a4 papier gebruiken. Vervolgens kun je met potlood een schets maken, maar je kunt ook kleine stukjes stof gebruiken. Door bijvoorbeeld kleine vierkantjes stof uit te knippen zie je het eindresultaat in het klein. Het is altijd aan te raden om het stof dat je gebruikt te strijken. Hierdoor wordt het wandkleed net wat mooier. 

Zelf een wandkleed maken: Stappenplan!

Het wandkleed afmaken

Nu je het precieze ontwerp klaar hebt, kun je met het echte werk beginnen. Je start altijd met het grote stuk stof. Hier ga je vervolgens alle onderdelen op vastlijmen. Doe dit altijd met textiellijm, omdat andere lijm niet goed blijft zitten. Als je klaar bent met lijmen, laat je het wandkleed goed drogen. Neem hier gerust een hele dag voor, zodat je zeker weet dat het goed gelijmd zit. Tot slot kun je het kleed op het hout bevestigen. Zit het hout aan het kleed bevestigd? Dan kun je hem gemakkelijk aan de muur hangen. Boor hiervoor gaatjes in de muur om hem stevig te bevestigen.
Al met al kan het erg leuk zijn om een wandkleed zelf te maken. Wil jij liever een wandkleed bestellen? Dan ben je in onze webshop aan het juiste adres. Bekijk ons volledige assortiment aan wandkleden! Heb je een vraag over een wandkleed? Onze klantenservice staat voor je klaar!

Table of Contents

Meer inspiratie: